Zboczysz troche z trasy, zjesz z nami w Rohatynie coś dobrego i na wczasy :P
[O2] Obowiązkowa zabawka dla O2 :-)
Zwiń
X
-
[O2] Obowiązkowa zabawka dla O2 :-)
Jako, że na zimę założyłem zimowa osłonę grila byłem strasznie ciekaw jaki ma ona wpływ na temperaturę oleju przy dłuższych trasach. Na co dzień do pracy mam zaledwie kilka km stad były problemy z zagrzaniem auta stąd pomysł na osłone. Jednakże zakłada sie ja juz nie tak szybko jak było to w O1 i tu pojawiają sie już śrubki. Byłem zatem ciekaw czy przy większych dystansach osłona ma wpływ i czy nie bedzie sie za bardzo auto grzać. Bo zdejmowanie jej co chwile nie jest wygodne . Z pomocą przychodzi zabawka która juz miałem na oku po tym jak Wojtek grzebał w sterowniku dodając nieco mocy
A oto ta zabawka i co może wyciągną z auta
- prędkość
- obroty
- ilość paliwa w litrach
- doładowanie turbiny
- napięcie akumulatora
- temperaturę oleju
- temperaturę wody
- i jeszcze mi nie znane boost p (muszę wpiąć vag-a i sprawdzić co to)
Najfajniejsze jest to ze działa plug and play. Wkłada sie kabelek i działa nie trzeba nic przerabiać nic lutować. Montaż 15 minut
I teraz coś na ostudzenie. Cena nie jest fajna bo kosztowało mnie to ok 800zł biorąc pod uwage banki zagraniczne prowizje i międzynarodową wysyłkę.
Ale jak by sie nazbierało nieco ludzi liczę ze wynegocjuje dosyć dobrą cenę :szeroki_usmiech .
Tak, że jeśli będa chetni to powalczymy
AA... bo nie skończyłem co z tą osłoną To że temp oleju ma zaledwie 60`C
mimo ze już na zegarach mamy kreskę w pionie na 90`C większość wie bo to już opisywałem kiedyś. Tak, że zasada : krecha w pionie noga w podłogę nie do końca jest dobra.
Dziś jeździłem ok 70 km (miasto 45 , A4 25) przy temp 0`C. Miasto zależy jak sie dało max 80 A4 120-140. I ku mojemu zdziwieniu mimo osłony temp oleju z ledwością dochodziła do 90`C w mieście spadała do 85-87 a na A4 89-91. Tak, że uważam ze osłona jest warta na zime i przez całą zimę.
BTW: Co do zabawki to tylko podchodzi pod O2 również O2FL, VW , Seat, Audi - które mają pełny FIS.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
szkoda,OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99Cena nie jest fajna bo kosztowało mnie to ok 800zł
Szkoda, że nie ma czegoś takiego do O1.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
jesli to jest to o czym pisze rrysio, to trzeba zauważyć że nie współpracuje to samochodami które maja zintegrowany tel w kier i np BT Premium,
neck99, można więcej danych tech. tego urządzenia?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Piękna sprawa - na coś takiego czekałem , Mirek - szacuneczek"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Juz juz ..
tak to kabelek od KufaTEC. Ten pasuje tylko do O2. Podłącza sie tylko kabelek do radia w miejsce obecnego a ten do tego kabelka. Robota czyta bez obcinania nic. Wszystkie kostki sa plug and play. Ściąga dane przez ten kabelek i wysyła na zegary. Tak ze każdy kto ma 2 ręce podłączy ten kabelek (a i nawet z jedną by sie dało chyba ;p) Mi to zajęło dosłownie 15 minut pod czekając aż moja luba wróci z zakupów .
Co do ceny fakt nie jest mała ale dobrze wykonany słupek z zegarami i czujnikami wychodzi podobnie jak juz wspomniał Udesky. Do tego trzeba pchac po aucie przewody do czujników itp A tu nic. Jeden kabel i po sprawie.
Gadałem z moim kontaktem w kufatec i o rabacie możemy zacząć gadać jak będzie co najmniej 20 chętnych. Licze ze jak bedzie nas dużo możemy zejść do ok 600 złotych moze mniej To zależy ile nas będzie.
BTW: próbowałem "zrobic kopie bezpieczeństwa kabelka " ale bez szans. Niestety nie da sie odczytac tego procesora. Jest tam dosyc nowy procesor AT90CAN128 - i jest zabezpieczony i zamiast danych prawdziwych "lecą śmieci" .OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Maru 123, dobra spoko .
Ja jutro zadzwonię i możne sie dowiem na co możemy liczyć.
Na liste niech sie wpisują wszystkie osoby które chciały by kabelek. I niech sie liczą ze cena może by w okolicy 600-700. Lepiej jak sie potem okaze ze cena jest mniejsza
Jak by były jeszcze pytania co do kabelka to PW albo po prostu tuOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
jak rozumiem to bez znaczenia czy jest zwykłe radio czy navi?
i tak taniej wychodzi niż montaż zegarów i wszystko jest ori p&p bez kombinowania :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
Komentarz